Seein’ My Father In Me

4 mai 1998. Nu vă pot spune multe despre acea zi. Dar de un lucru sunt sigur. Cineva plângea răcnind profund deranjat de aerul și lumina ce l-au scos din întunericul liniștit în care trăise în ultimele nouă luni. Altcineva se confrunta cu o fericire și o întrebare bruscă: Ce e aia „a fi tată”? Viața e alcătuită din rutine și chestiuni noi ce devin rutine în cele din urmă. Dar, după ce te-ai distrat singur, fără griji, vine perioada în care te distrezi împreună cu o altă ființă. Te obișnuiești și cu ea (până la urmă). Și, atunci când ți-e lumea mai dragă și mai plictisitoare, apare ‘ăl micu căutând atenție! Știu, ‘ăl micu era prea mic pentru a-și aminti asta. Era prea mic pentru a-și aminti cum, într-o zi cu ploaie, dormea sub o geacă, încălzind brațele tale puternice (a auzit că i se zicea „sobiță”).

Dar, ‘ăl micu a crescut. Nu era prea mic pentru a-și aminti cum, într-o noapte înstelată, purta o discuție filosofică și astronomică despre misterele Carului Mic și a Andromedei, de pe umerii tăi, strângând „hățurile” negre și privind lumea de la doi metri înălțime. Bineînțeles, nu își poate aminti cum și cât a dormit, în siguranța acelei înălțimi, ținând încă strâns de „hățuri”.

Ar mai fi multe de amintit, dar o să ni le amintim împreună, atunci când o să ne legănăm balansoarele în fața casei visurilor noastre, privind la ‘ăi mici care nu înțeleg ce caută în lumea asta. Până atunci, Paul Overstreet o spune cel mai bine în versurile melodiei Seein’ My Father In Me: 

And now lookin’ back I can recall the times we disagreed  (Îmi aduc aminte că nu ne înțelegeam)
When I could not take hold of his old fashioned ways        (Pentru că nu acceptam calea ta)
And the more I tried to prove him wrong                            (Și cu cât încercam să te contrazic)
The more I proved him right                                               (Cu atât mai mult am realizat că ai dreptate)
Now I know why he still stood by me                                 (Acum știu de ce ai stat lângă mine)
When I went through that stage                                        (Când am trecut prin acea perioadă)

Își mai poate ‘ăl micu aminti de o altă noapte, de data asta înnorată, când a purtat o altă discuție, fără voia lui, în timp ce se plimba, departe de tine. ‘Ăl micu nu mai are memoria atât de bună, nu mai știe ce a discutat. Dar un lucru știe: i-ai zis, plângând, că îl iubești, iar el, suflând, că te iubește.

La mulți ani, tata! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.