If I die young… What if?

„If I die young, bury me in satin,
Lay me down on a bed of roses,
Sink me in the river at dawn,
Send me away with the words of a love song…”

Prea trist pentru tine, cititorule? Scuzele mele. Dar dacă totuși te-ai hotărât să citești mai departe, am o poveste pentru tine.

A long time ago, in a galaxy far, far away…

Te-ai gândit cum va arăta înmormântarea ta? O grămadă de rude, jumătate nu le-ai văzut niciodată, jumătate nu te cunosc. O mulțime de oameni, jumătate plâng pentru părinții tăi, jumătate pentru vremea de afară. E frig, plouă. Tu ești lăsat să dormi în timp ce niște gropari plictisiți te coboară în cușetă.

Dar, stai. Spune-mi: vezi pe cineva căruia îi pasă? Da, normal.

Numără-i! Îți ajung degetele de la o mână sau treci și la cealaltă?

Vezi cum lumea pleacă? Ei încă mai trăiesc, au o viață, greutăți. Tu ești liniștit. Puțin plictisit, dar liniștit. Apoi vezi o ființă apropiindu-se de groapa părăsită. Nu îi vezi fața. Știi cine e. Dar uite că, de data asta, sentimentele nu au mai fost îndeajuns să te țină în viață. De data asta, ai pierdut. Din negrul ce o acoperă, se desprind pete roșii ce plutesc obosite spre pământul răscolit. Îți aduci aminte. Știi. Și nu îți vine a crede că și ea și-a amintit.

„Vreau un trandafir…”

Și atunci realizezi că nu plouă decât pe dinăuntru, că întunericul aduce mult cu pleoapele închise și că ar trebui să te întorci la a trăi înainte ca cineva să îți observe lipsa.

Nu e așa că e frumos? Poetic, chiar?

Poate…

Ție îți pasă de cineva? Ești unul dintre acele „degete”? Atunci ține minte doar un lucru:

Prezența ta sau absența ta… te conțin pe TINE! 

Nu știam nici eu asta. Nu știam că o să fie oameni afectați de dispariția mea. Uneori nu realizăm cât de importanți suntem până nu mai suntem.

Sunt eu important pentru tine? Având în vedere că ai căutat din proprie inițiativă blogul meu, poate că sunt… Nu voi distribui acest articol. Nu voi căuta atenție. Caut…acei oameni pe care să îi pot număra pe degete. Acei oameni care vor îmbrăca forma neagră și care nu vor dori să se mai desprindă din brațele mele, iar cândva îmi vor arunca petale de trandafir peste trup.

Vrei și tu un trandafir? Nu aștepta. Plantează un câmp plin de ei și înțeapă-ți „degetele” în spinii lor dulci.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.