#iubirenuviolenta

Sarcasmul! Ah, cât mi-a lipsit! Dar pentru ce sunt prietenii dacă nu pentru a-ți aduce aminte cine ești cu adevărat și ce te definește? Pentru cei care nu m-au recunoscut în primul articol și care, probabil, și-au pus mâinile în cap văzând un necunoscut postând în numele meu, am aici o doză de realitate. Pentru voi! Special! De la mine! Pentru că vă… naah, prea mult deja 😀

Și ce subiect să abordez pentru o revenire în glorie decât un subiect atât de serios încât nu poate fi tratat sarcastic?

Hai să spunem…Violența în familie! Uite un subiect cu două tăișuri. Perfect!

De ce spun că este cu două tăișuri?

Subiectul a fost tratat cu prea multă seriozitate în momentele nepotrivite. Stați, permiteți-mi să îmi apăr afirmația înainte de  a arunca cu pietre!

Subiectul este unul cu adevărat sensibil. Este foarte serios. Merită toată atenția primită. În cadrul adecvat, bineînțeles. Campanii de prevenire sau de ajutorare a victimelor, evenimente caritabile, emisiuni TV, radio, articole în reviste sau ziare, interviuri etc.

De ce pe pagina personală a unui tânăr de 19 ani? Aș spune…presiunea și șantajul academic, dar ar suna mult prea urât și adevărat. Da, sunt împotriva violenței în familie, a violenței în general, dar nu cred că este un lucru ce putea fi pus în discuție.

„Părerea ta contează!”

Ei, da! Ăsta da motiv! Părerea ta a contat și atunci când țara a ales fără să citească buletinele de vot, nu? Stai calm, nu încep un discurs politic, ci doar îți amintesc de un lucru: și tu erai unul dintre ei! Indiferent de vot, indiferent de opinie sau părere, ce a ieșit nu ți-a plăcut.

Violența în familie? Un dezastru social ce nu poate fi ignorat, dar totuși este. Cazurile sunt din ce în ce mai exploatate de către mass-media, ceea ce duce la o credibilitate din ce în ce mai scăzută, iar nivelul indicelui „îmi pasă” este depășit de cel al indicelui „ia uite ceva nou, senzațional!”.

De ce într-o țară majoritar creștină sunt atâtea cazuri de violență în familie?

Inspectoratul General al Poliției Române a comunicat că în primele 6 luni ale anului 2016, la nivel național, s-au înregistrat 8.926 de sesizări privind infracțiunea de lovire și alte violențe săvârșite în familie. Copiii de ambele sexe sunt afectați aproximativ egal de actele de lovire și alte violențe în familie. Dintre adulți, femeile sunt cele mai afectate (79% dintre victime sunt de sex feminin) iar majoritatea agresorilor sunt bărbați (92,3%)

Așa că te întreb: dacă ești în primul rând om, creștin și locuitor al acestei țări, cum poți trata asta ca pe un subiect de cancan?

Eu, tu, noi, nu putem face nimic cu opinia noastră. Dar putem face ceva pentru a împiedica acest fenomen să se răspândească?

DA!

Vrei să faci asta alături de mine?

Oricine ai fi tu, oriunde ai fi, dacă citești aceste rânduri și vrei să îți faci opinia să conteze și să se transforme în rezultate reale, te rog să te ridici, să te duci la cel cu care împărtășești casa, camera, sângele, la mama ta, la tatăl tău, la copiii tăi, la colegul tău de muncă sau, dacă ești singur, apelează pe cineva drag și spune-I doar aceste două cuvinte formate din 8 litere: „Te iubesc!”

Credeai că până acum contezi? Acum contezi de două ori mai mult!

#iubirenuviolență #opiniapentruRomania

One Reply to “#iubirenuviolenta”

  1. Ma cutremur citind acest text, am suferinta violenta in familie pentru 25 de ani…nimeni nu isi revine vreodata din aceasta trauma, din pacate, din parinti violenti, ies copii violenti si nu prin mostenire ci prin lipsa de dragoste si educatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.